Waterzuil en geveltuin in de Nieuwe Pijp

Ik heb een regenwaterzuil op mijn balkon die 400 liter regen kan opvangen. De regenwaterzuil is aangesloten op de regenpijp. De vulautomaat zorgt ervoor dat de ton gevuld wordt tot een maximum niveau, komt het daarboven dan vloeit het water weer gewoon af via de regenpijp.

Onderaan zit een kraantje waarmee ik mijn gieter kan vullen. Het regenwater gebruik ik om mijn planten op het balkon te irrigeren. Ik vul het vak van mijn wasmachine regelmatig met het zachte, schone regenwater. De installatie van de regenwaterzuil is gedaan door het bedrijf het Groeneveld. Dit bedrijf bestaat niet meer.

Ik heb ook een geveltuintje in de Nieuwe Pijp. Door de ligging langs het pand, kan het regenwater niet direct mijn geveltuin bereiken. Dit is goed te zien op de foto, waar een deel van de stoep nat is.  Mijn idee zou zijn om de regenpijp af te koppelen als extra toevoer aan water voor het geveltuintje. Ik ben aan het onderzoeken wat daarin de mogelijkheden zijn.

Doordat er geen regenwater bij de geveltuin komt zijn er bepaalde eisen voor de planten. Ze moeten tegen droogte kunnen en het liefst diep wortelen. Traditioneel doet de zonnebloem en de stokroos het goed. Zelf heb ik goeie ervaring met de tamarix. De planten heb ik gehaald bij het tuincentrum in Zwanenburg.

Locatie: Henrick de Keyserstraat