Event: Van der Tol medewerkersdag

Van der Tol

Als grootstedelijke hovenier en terreininrichter denken wij méér dan  groen. Onderwerpen als biodiversiteitontwikkeling, urban heat island effect en waterbeheer liggen dicht bij ons bedrijf en verwerken wij dagelijks in/bij onze werkzaamheden. Op basis van onze kennis bieden wij op dit terrein met o.a. dak-  en gevelgroen, klimaatbestendige oplossingen. Om daarmee daadwerkelijke stappen te zetten participeren wij actief in samenwerkingen, Amsterdam Weerproof is  daarbij bij uitstek  de organisatie om nieuwe vormen van waterbeheer te bewerkstelligen.

De zichtbare klimaatverandering vraagt om een andere manier van denken. We kunnen niet langer bij meer intensievere regenbuien nog meer betonriool onder de grond stoppen. En daarmee gebiedseigen water afvoeren en daarna vervolgens later weer last van de droogte hebben. Het natuurlijk systeem, de cirkel van regenwater – infiltratie – grondwaterstromen en verdamping moet weer hersteld worden. Dat is gezond voor de stad, voor ons en voor de toekomst.

Projecten en informatie

Van der Tol b.v. is een partner van Amsterdam Weerproof en heeft de intentieverklaring ondertekend op 9 oktober 2014 tijdens het Festival Ruimtelijke Adaptatie in Utrecht.