© Casper Cammeraat

Partners zetten zich in tegen wateroverlast

Bijna dertig organisaties uit wetenschap en bedrijfsleven beloven zich in te zetten voor een rainproof Amsterdam. 

Tijdens het Ruimtelijke Adaptatiefestival in Utrecht op 9 oktober ondertekenden bijna dertig partners de intentieverklaring van Amsterdam Rainproof.

Het Ruimtelijke Adaptatiefestival stond in het teken van verschillende intentieverklaringen die ervoor zorgen dat we actief samen gaan werken aan een stad die beter bestand is tegen extreme regenbuien, wateroverlast, overstromingen, hitte en droogte.

‘Amsterdam moet een spons worden voor regenwater’.

Waternet directeur Roelof Kruize was speciaal gemachtigd namens de Gemeente Amsterdam te tekenen en bestuurder Manfred van der Heijde tekende namens het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Ook het nieuwe AMS instituut, Amsterdam Smart City, de Hogeschool van Amsterdam en woningcorporatie Eigen Haard ondertekenden de intentieverklaring.

Daarnaast zetten Amsterdamse groene ondernemers, grote internationale bedrijven en lokale initiatieven die al werk maken van Rainproof, zoals de Tuin van Jan uit West, Green Business Club Zuidas en Groene Grachten, hun handtekening onder de verklaring.

“Groene Grachten: JA tuurlijk doen we mee @Rainproof020! “Amsterdam als spons tegen regenval” @parool Intentieovereenkomst ondertekend”

Dit brede netwerk gaat er samen voor zorgen dat Amsterdam Rainproof vanzelfsprekend wordt. Samen zullen we op zoek gaan naar pragmatische oplossingen tegen wateroverlast en regenschade, die de stad tegelijkertijd mooier maken. Zo moet Amsterdam een spons worden voor regenwater.

Wat kun jij doen?

Ook jij kunt meehelpen aan een mooie stad waarin iedereen droge voeten heeft. Bijvoorbeeld  door je tuin of dak zo aan te passen dat het regenwater vasthoudt en opvangt.

Kijk voor onze tips en tricks onder het kopje ‘Wat kan jij doen?’. Elke druppel telt.