NK Tegelwippen 2023: Amsterdam wipt mee

Eindstand NK Tegelwippen 2023: Amsterdam

Het NK Tegelwippen 2023 zit erop! Er is weer massaal gewipt. Dit jaar zijn er in Amsterdam 243.475 tegels vervangen voor groen.

Er deden 150 gemeenten mee door heel het land. De grote winnaar: gemeente Arnhem met bijna een half miljoen gewipte tegels. Dit jaar streed Amsterdam weer tegen Rotterdam. Amsterdam heeft ruim 10.000 meer tegels gewipt. Toch heeft Rotterdam gewonnen met 355 TPI (Tegels Per 1000 Inwoners). Amsterdam had er 273.

Tegelservice

Dit jaar is er weer flink gebruik gemaakt van de Tegelservice . De tegelservice haalde van april tot en met oktober meer dan 121.000 gewipte tegels gratis op! Er hebben in totaal 840 huishoudens gebruik gemaakt van de Tegelservice. Dat zijn er 126 meer dan vorig jaar. De opgehaalde tegels worden gerecycled en hergebruikt.

Tegels vervangen voor groen

Met de toenemende extremen in het Nederlandse weer, zoals hittestress en wateroverlast, wordt het vervangen van tegels door groen steeds belangrijker. Groene omgevingen helpen steden weerbestendig te worden door verkoeling te bieden en water vast te houden. Maak ook jouw buurt Weerproof door deel te nemen aan het tegelwippen en groen te omarmen!