Blije mensen staan naast regenton van tontuin bij de Wijkaanpak Zuidoost

Wijkaanpak Amsterdam Zuidoost

Met elkaar vergroenen we de buurt en maken we de stad beter bestand tegen extremer weer! Doe jij ook mee? Op deze pagina vind je wat er speelt in jouw buurt en vind je tips om zelf aan de slag te gaan.

Ga zelf aan de slag!

  • Tuin onttegelen? Wij halen de tegels gratis op!
  • Geveltuin aanvragen
  • Welke planten kies ik voor in mijn tuin?
  • Hulp bij groenaanvraag. Of kom langs tijdens het groenspreekuur, elke woensdagochtend tussen 10.00-12.00u bij de Groene Hub in Holendrecht.
  • Hoe installeer ik een regenton?
  • Vraag een workshop of gastspreker op jouw evenement aan via info@weerproof.nl
  • Het 3D klimaatspel op jouw school of vereniging om een groene en gezellige middag te organiseren?
  • Wil je een groene en gezellige dag organiseren in je buurt? Hier vraag je heel gemakkelijk subsidie voor aan. 5000 euro per activiteit. Bedragen tot 500 euro via je Huis van de Wijk.

Ontvang een gratis dakadvies!

Wil jij ook een groen dak voor jouw VvE of woningcorporatie en woon je in Amsterdam? En is jouw dak (bijna) aan vervanging toe? Dan is dít het moment om meteen te kiezen voor een groen of blauw-groen dak. Er is meer mogelijk dan je denkt!

7 gratis dakadviezen

Samen met onze partner Rooftop Revolution gaan we aan de slag met het vergroenen van de daken in Amsterdam. Er zijn zeven gratis dakadviezen te vergeven in Amsterdam en Weesp (Noord en Zuidoost hebben voorrang vanwege de wijkaanpak waar we daar aan werken). Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Kijk op deze pagina hoe dit in zijn werk gaat en wat de spelregels zijn en meld je snel aan!

Groenkaart met wijkinitiatieven

Wil je weten welke groene initiatieven en partijen er zijn in Zuidoost? Groenplatvorm Zuidoost maakte een groenkaart waarbij je in een opslag alle groene initiatieven kunt zien in de wijk.

Samen aan de slag: Woningcorporaties in Zuidoost!

Meer dan 40% van de Amsterdamse woningbouw is in handen van woningcorporatie. Weerproof werkt dan ook graag samen met de Amsterdamse woningcorporaties én hun huurders om aan de slag te gaan met vergroening! Bekijk hier onze pagina over onze samenwerking met woningcorporaties.

Wil je nu zelf iets doen met je wooncorporatie en buren? Organiseer een groen dag! Anderen gingen je al voor met Onze Straat Acties.  Tijdens een groendag kunnen huurders samen aan de slag met het onttegelen en vergroenen van hun gezamenlijke binnentuin of plein. Als woningcorporatie kun je hierbij ondersteunen door voorafgaand alle ideeën op te halen, een plan van aanpak te maken en toestemming te verlenen. Wil je meer weten? Contact info@weerproof.nl.

Check de klimaatstresskaarten

Met behulp van stresstesten zijn de kwetsbaarheden voor hitte, droogte, wateroverlast en overstromingen in kaart gebracht. Op deze kaarten kun je de situatie op wijkniveau bekijken. De uitkomsten van deze stresstesten worden gebruikt bij het opstellen van een klimaatadaptatiestrategie voor Amsterdam en deze kunnen gebruikt worden door partners zoals woningcorporaties om te bepalen op welke plekken vergroening het meest urgent is. Wil je hier meer over weten, neem dan contact met ons op!