Vergroen je werk
vergroen je werk op bedrijventerreinen Amsterdam Weerproof

Vergroen je werk

Hoe vergroen je stap voor stap je bedrijventerrein? De online tool Vergroen je werk laat dit zien via een 5-stappenplan.

Veel bedrijventerreinen zijn kwetsbaar voor de negatieve effecten van klimaatverandering. De versteende en kale omgeving kan zorgen voor hittestress of wateroverlast bij extreem weer. Om dit aan te pakken onderzocht hydrologisch adviesbureau SPATwater met hulp van studenten van de master MADE hoe het bedrijventerrein Sloterdijken klimaatadaptief kan worden gemaakt. Het resultaat is de online tool vergroenjewerk.nl.

Deze gratis tool biedt in zowel het Engels als Nederlands een stapsgewijze aanpak met informatie, een rekentool en een communicatietoolkit om bij te dragen aan de transformatie naar groene en klimaatadaptieve bedrijventerreinen. De tool is bruikbaar voor elke werknemer die de werkomgeving wil vergroenen. De tool informeert, inspireert en activeert om de omslag te maken van grijze bedrijventerreinen met een hoog klimaatrisico naar groene, koele bedrijventerreinen die de leefomgeving en arbeidsproductiviteit vergroten.

Dit onderzoeksproject en vergroenjewerk.nl is tot stand gekomen in samenwerking met Green Business Club Sloterdijken, Samen Klimaatbestendig, Waternet en de Gemeente Amsterdam.

Meer informatie: vergroenjewerk.nl

Lees ook meer hierover in dit nieuwsartikel van AMS Institute.

Vergroen je werk - groen bedrijventerrein