Regenton van TonTon op terras van Knowledge Mile Amsterdam Weerproof

Regentonnen op terrasen

De restaurants Stek en Feed Amsterdam aan de Wibautstraat hebben sinds 2021 een eigen regenton op hun terras. Beide horecaondernemers zetten zich actief in voor het vergroenen van de Knowledge Mile. Dit doen ze door hun terras te verrijken met geveltuinen, verticaal groen en plantenbakken. Het opgevangen water uit de regenton kunnen ze tijdens perioden van droogte goed gebruiken voor de planten op het terras.

Groene terrassen

Het Knowledge Mile Park wordt een groene en duurzame stadsstraat van de IJtunnel tot en met het Amstelplein, met onder andere de Wibautstraat. Ondernemers, bewoners en de gemeente Amsterdam werken samen aan een positieve duurzame impact op het gebied. Er worden klein- en grootschalige projecten uitgevoerd. Zo zijn horecaondernemers van de Bedrijveninvesteringszone Knowledge Mile stap voor stap bezig hun terrassen te vergroenen.

Regentonnen in het Knowledge Mile Park

De tonnen zijn geplaatst op initiatief van buurtbewoners Douwe en Lara. Zij wonnen de pitchwedstrijd Voor & Door 2020 van de Knowledge Mile (BIZ) met het idee om regentonnen bij de vergroende terrassen te plaatsen. Douwe heeft Rainproof partner TonTon ingeschakeld om de tonnen aan te sluiten op de regenpijp.

Hiermee maken we de Knowledge Mile klimaatbestendiger, besparen we drinkwater en inspireren we terrasbezoekers én buurtbewoners om in actie te komen voor een groener Amsterdam.’ – initiatiefnemers Douwe en Lara

Op de terrassen met een regenton worden speciale bierviltjes bij de drankjes geserveerd. De bierviltjes informeren de terrasgangers over de regenton en waarom de terrassen worden vergroend.

Locatie: Wibautstraat 95, Amsterdam