FabCity

FabCity was in 2016 een tijdelijke, gratis toegankelijke campus met innovatieve paviljoens en installaties voor de stad van de toekomst. Rainproof was prominent aanwezig met het innovatieve Rainproof paviljoen. FabCity was onderdeel van “Europe by People” het culturele programma van het EU voorzitterschap.

De buitenkant van het paviljoen, een scheepscontainer, toont de bestaande verharde stad tegenover de toekomstige rainproof stad. Bezoekers kunnen zelf ervaren wat een regenbui voor invloed heeft op de bestaande en toekomstige stad door de douches aan te zetten.

Rainproof stad

Een deel van het paviljoen toont hoe de stad van de toekomst water opvangt, gebruikt en effectief en zichtbaar stuurt. Op het dak ligt een waterbergend groen daksysteem van De Dakdokters en MOSS & Hrbs. Aan de wand hangt een groene gevel van Sempergreen. Voor het paviljoen liggen de rain(a)way tegels van Fien Dekker in combinatie met het permeoblok van De Hamer.

Bestaande stad

Een deel van het paviljoen toont de bestaande verharde stad; water voert snel af richting het rioolsysteem. Het water stroomt via een traditioneel dak, een bakstenen gevel met regenpijp en tegels direct naar een overstromende put.

Deel jouw actie om de stad rainproof te maken

Binnen in het paviljoen kan je in het Rainproof netwerk staan en jouw actie delen om de stad rainproof te maken. Bekijk het fotoalbum.

Ook kan je de impact van de gevolgen van een extreme bui, voorbeeldprojecten van het rainproof inrichten van de stad en de animatie bekijken.

FabCity

De campus was open van 11 april tot en met 26 juni 2016.

Ga naar de website van FabCity voor meer informatie.