Daktuin idverde

In 2019 heeft idverde een dak aan de Rijswijkstraat in de wijk Overtoomse Veld gerenoveerd en vergroend. Het dak was lek en moest vervangen worden. Nu ligt er een kleurrijke daktuin dat naast een mooi uitzicht voor de omwonende ook de omgeving beter bestand maakt tegen hevige regenbuien en extreme hitte.

Daktuin

Na de renovatie van het dak heeft idverde de daktuin aangelegd. Met een daktuin, of groen dak, komt er een laag begroeiing op het normale dak. Deze groene daken hebben veel voordelen. Naast dat ze er mooier uitzien dan standaard bitumen daken, vergroten ze de sponswerking van de stad en warmen ze (en de onderliggende ruimtes) minder op.

De daktuin aan de Rijswijkstraat bestaat uit vier lagen: vegetatie, substraat, drainage en een beschermende laag die tussen de hiervoor genoemde lagen en het bestaande dak ligt. Voor de vegetatie op de daktuin is er gebruik gemaakt van het Fleurons! vasteplantenconcept van idverde. Er is gekozen voor planten die bijdragen aan de biodiversiteit en een variërend beeld geven gedurende de seizoenen. De substraatlaag is de ‘grond’ waarin de planten wortelen en bestaat uit een mengsel van grond en dakpannen. Een extra voordeel voor de beplanting met dit substraat is dat het substraat water vasthoudt. Verder is er een drainmat aangelegd met daarin beschermdopjes die zorgen voor goed waterbeheer. Ook is er een druppelsysteem aangelegd op het substraat om de beplanting van genoeg water te voorzien.

idverde

idverde is een groenaannemer dat landelijk werkt vanuit twintigtal locaties aan de meest uitlopende projecten in de groene buitenruimte. Van het ontwerp van een groen schoolplein tot de aanleg van een grote en complexe daktuinen en van het klimaatbestendig herinrichten van straten tot het verplanten van oude monumentale bomen. Van advies tot ontwerp en van aanleg tot onderhoud en beheer.