CityGard containertuintjes

Sinds juni 2020 zijn in Amsterdam Oost, Nieuw-West, Zuid en Centrum containertuintjes te zien. De CityGard containertuintjes zijn circulaire tuintjes rondom ondergrondse containers waarmee mensen worden verleid anders naar hun omgeving te kijken. Een plekje van staal en steen met een associatie van vies en lelijk wordt veranderd in een plekje van schoonheid en aantrekkelijkheid. Daarnaast draagt het bij aan meer vergroening, betrokkenheid, biodiversiteit en wateradaptatie in de stad. De tuintjes zijn 3D-geprint uit 100% afval. Bewoners adopteren een container en zorgen tegelijkertijd voor het onderhoud van de plantjes en bakken.

Vooralsnog gaat om het om een proef met zeventien ‘containertuintjes’. Als we dit op grote schaal bekijken en de ruim 12.000 containers in Amsterdam allemaal een tuintje krijgen, kunnen deze minituintjes een grote bijdrage leveren aan een weerproof omgeving. Daarnaast heeft deze minituin nog de potentie om een extra waterreservoir toe te voegen. Een dubbele bodem waar overtollig water in opgevangen kan worden en geleidelijk teruggegeven kan worden aan de planten.

Adopteer een containertuintje

Wil jij ook een containertuintje adopteren en zo zwerfafval tegengaan én een bijdrage leveren aan een weerproof Amsterdam? Geef het door aan CityGard.

Locatie: Reguliersbreestraat 23, Amsterdam