TOPGROEN
Topgroen teamfoto 2023

Topgroen

TOPGROEN is klaar om te bloeien!

Want: hoe meer dieren, planten, houtwallen en bloemen, hoe beter het is voor ons allemaal!

Klimaatverandering is het onderwerp van deze tijd en dat zal voorlopig nog wel even zo blijven. De oorzaken, gevolgen en oplossingen volgen elkaar in rap tempo op en worden breed uitgemeten in de media. Door het veranderende klimaat hebben we in Nederland steeds vaker te maken met droge en hete zomers en natte en milde winters. Dat deze veranderingen gevolgen hebben voor Nederland staat dan ook vast.

Een van de gevolgen van klimaatverandering is dat de aarde opwarmt. In het Klimaatakkoord van Parijs in 2015 is vastgelegd dat de aarde maximaal 2 graden celsius mag opwarmen deze eeuw. Bovendien is met elkaar het streven vastgelegd om de opwarming beperkt te houden tot 1.5 graad. Het klimaatakkoord heeft in Nederland als doelstelling om in 2030 broeikasgassen met 49% te hebben verminderd ten opzichte van 1990.

Een groenere wereld door groene daken

Een goede oplossing om de temperatuur omlaag te brengen is door meer groen te realiseren met elkaar. Oppervlakten met planten warmen namelijk minder snel op en houden minder warmte vast. Bovendien zorgt de waterdamp van planten ervoor dat de lucht koelt en hebben ze een koude en warmte-isolerende werking. Dit is van invloed op een beter binnen klimaat wat resulteert in lagere kosten voor verwarming of airco. Planten hebben daarnaast een positief effect op de CO2 in de lucht doordat ze CO2 binden.

TOPGROEN heeft als missie om de wereld elke dag een stukje groener te maken! Dit doen we door sedum te plaatsen op (platte) daken. Sedum is namelijk een oersterke plant die in alle getijden van het jaar goed kan overleven en is daarom bij uitstek geschikt om te gebruiken bij de realisatie van een groendak.

Samen met heel Nederland willen we ieder dak, van groot tot postzegelformaat koesteren en met groen bedekken van nu tot 2030. We stoppen niet tot de teller op 1.000.000 m² staat. En dan weer verder… Soms kan een simpele actie de hele wereld veranderen als er maar genoeg mensen zoals jou en ons meedoen. Doe je mee?

Regentonnen

Ook voor regentonnen of wateropslag ben je bij Topgroen aan het juiste adres. Bekijk hiervoor www.jouwregenton.nl

Projecten

Topgroen heeft een groen dak op het Apollo House gerealiseerd. Bekijk hier het project. Daarnaast heeft Topgroen in 2022 1200 m² groene daken in IJburg geïnstalleerd. Benieuwd wat ze hebben gedaan? Bekijk de video hieronder!