Tegels eruit, groen erin!

Tegels eruit, groen erin! is een initiatief dat bewoners en bedrijven van Amsterdam helpt om hun tuinen groener en weerproof te maken. Honderden bewoners, bedrijven, corporaties en organisaties hebben sinds 2018 met onze hulp al meer dan 12.000 tegels in hun (binnen)tuin eruit gehaald, 172 ton gezonde grond teruggeplaatst, honderden planten en tientallen bomen. Hierdoor wordt Amsterdam stap voor stap, tegel voor tegel, een beetje beter. Inmiddels loopt ons succesvolle project in de stadsdelen West, Centrum en Nieuw-West (Slotermeer NO). Naast onze samenwerking met Amsterdam Weerproof werken we ook samen met Rooftop Revolution.

Wat doen we?

Samen met het stadsdeel nemen we je tegels mee en leveren we gezonde grond. Ook zorgen we voor informatiesessies over regenbestendige en ecologische tuinen. Je krijgt een tuinadvies op maat en hulp bij je eigen tuinontwerp. En we helpen bij het aanvragen van een boomsubsidie, als je dat wilt in jouw tuin. Dit alles doen we, samen met het stadsdeel, geheel kosteloos.

Wat doe jij?

Als tuineigenaar of tuingebruiker pak je je tuin aan. De tuin kan naar eigen ontwerp worden uitgevoerd of volgens één van onze inspirerende voorbeelden. De verdere kosten voor de tuininrichting zijn voor jou, maar we maken het je zo makkelijk mogelijk.

Aanmelden

Heb je een tuin en wil je ook meedoen? Meld je dan aan via de site www.tegelseruit.nl/aanmelden en kijk wat je zelf allemaal kunt doen op www.tegelseruit.nl!

Projecten