©Merlijn Michon

Intratuin

Intratuin Amsterdam denkt dat natuur de kern van het leven is, want groen is relevant voor mensen; het geeft rust, ontspanning, zuurstof en gezondheid. Daarom willen wij, met ons Tuincentrum, natuur bereikbaar maken voor iedereen. We zijn er van overtuigd dat we als groot bedrijf een belangrijke rol kunnen spelen in de bewustwording van consumenten als het gaat om het milieu. Door dagelijks het gesprek aan te gaan met de klanten en deze te wijzen op duurzame alternatieven, zoals biologische planten/zaden, natuurlijke bestrijdingsmiddelen, dier/insect vriendelijke inrichtingen van je tuin, het belang van biodiversiteit, het belang van (her)gebruik van water en meer.

Met kleine en gemakkelijke aanpassingen in de tuin of rond het huis kunnen we een groot verschil maken voor de waterhuishouding in de stad, (her)gebruik van water is namelijk niet alleen duurzaam maar is vaak ook een goedkopere en verstandigere keuze. Zo is het bewateren van kamer- en tuin planten met regenwater vele malen beter voor de plant dan wanneer je dit met kraanwater zou doen.

Een gezondere leefomgeving creëren kunnen we niet alléén. Organisaties als Amsterdam Weerproof wijzen ons op de noodzaak hiervan en brengen verschillende partijen bij elkaar om tot nieuwe duurzame oplossingen te komen. Daarom sluiten we ons met enthousiasme aan bij het Weerproof netwerk.

Projecten