Pakhuis de Zwijger
We Make The City Green Vier De Lente Amsterdam Weerproof

Event: WeMakeThe.City Green – Vier de Lente!

Op maandag 21 maart 2022 staat de Metropoolregio Amsterdam in het teken van WeMakeThe.City Green. Op de eerste dag van de lente brengt het Pakhuis iedereen met en zonder groene vingers samen. De dag start is in Almere, bij de Floriade. ’s Avonds in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam is een avondvullend programma in het teken van WeMakeThe.City Green. Een programma vol talks, screenings, workshops en challenges. Met voedselpioniers en daken dokters, innovatieve ondernemers en wetenschappers over duurzaam voedsel, groene daken en biodiverse straten.

Bekijk het gehele programma van WeMakeThe.City Green – Vier de Lente!

Tegels eruit, groen erin

Wat kun jij, jouw buurt of jouw organisatie doen voor de groene stad van de toekomst?!
Je kan in ieder geval beginnen met tegels wippen! Maandag 21 maart is ook de aftrap van het NK Tegelwippen. Wip een tegel uit jouw tuin (of die van je buren) en lever deze in bij het pakhuis. Dan krijg jij van ons, in samenwerking met Intratuin Amsterdam, een biologische vaste plant. Zo vergroenen we samen de stad Amsterdam.

RESILIO

Amsterdam is 10000 m2 aan innovatieve, waterbergende groene daken rijker door het project ‘RESILIO’. En dat is goed nieuws want deze blauw-groene daken dragen bij aan een klimaatadaptieve stad! Negen partners hebben de afgelopen 3 jaar door een Europees gefinancierd samenwerkingsverband 8000 m2 blauw-groene daken kunnen realiseren op panden van woningcorporaties. Daarnaast wordt nog eens 2000 m2 gerealiseerd op particulier vastgoed. Kom naar de eindpresentatie van RESILIO. Voor alle dakeigenaren en andere geïnteresseerden start om 20.00 een blauwgroene daken workshop.