Klimaat infographics voor bedrijventerreinen

Hoe kwetsbaar zijn de bedrijventerreinen in Amsterdam voor extreme neerslag, hitte, droogte en de gevolgen van een overstroming? Waar en met welke maatregelen kunnen we deze klimaatrisico’s verkleinen? Amsterdam Weerproof introduceert klimaat infographics die inzicht geven in de risico’s en kansen op 14 bedrijventerreinen.

Amsterdam zal zich moeten aanpassen aan het veranderd klimaat. Iedereen in de stad is daar onderdeel van: overheden, bewoners maar ook ondernemers. Bedrijventerreinen spelen een belangrijke rol bij de transitieopgave zoals het vergroenen en klimaatadaptief maken van de omgeving. Het aanpassen van de omgeving vereist actie op verschillende niveaus. Acties kunnen liggen op privaat terrein of in de openbare ruimte. In de straat of juist in en om gebouwen.

De infographics voor bedrijventerreinen maken inzichtelijk wat de lokale situatie is, waar klimaatrisico zich bevinden en de kansen liggen om daar iets aan te doen. De sheets geven een korte analyse voor vier thema’s: hitte, wateroverlast, droogte en overstromingsrisico.

De infographics zijn gebaseerd op 14 bedrijventerreinen in Amsterdam. Terreinen die specifiek zijn aangewezen door de gemeente en in aanmerking komen voor intensivering en verduurzaming.

Het doel van de infograhics is om kort en bondig inzicht te geven in de kansen om de grotendeels versteende terreinen te verduurzamen. De situaties en problematiek verschillen per bedrijventerrein. De kaarten zijn bedoeld als eerste aanzet voor een gesprek, tussen professionals en belanghebbenden.

De Infographics vind je rechtsboven dit nieuwsbericht.

Voorbeeld Amstel III