20 nieuwe regentonnen in Diamantbuurt

Bewoners van de Diamantbuurt in Amsterdam hebben met succes 20 regentonnen laten plaatsen om het groen in hun buurt duurzaam te verzorgen. In samenwerking met de gemeente, Weerproof en Stadgenoot zijn de tonnen geïnstalleerd, waardoor het groen ook in droge tijden van water wordt voorzien.

De transformatie van de Diamantbuurt naar meer groen heeft de buurt niet alleen mooier gemaakt, maar ook koeler. Extremer weer, zoals lange periodes van droogte en hitte, komen steeds vaker voor. Door de regentonnen zijn bewoners goed voorbereid en kunnen zij het groen duurzaam beheren.

Buurtbewoners zijn verheugd over de nieuwe toevoeging. Hansje Olthuis deelt haar enthousiasme: “Met zo’n ton gaat het groen erop vooruit.”

Wil je ook een regenton? Kijk op onze website voor alle informatie over regentonnen. En ben je ook nieuwsgierig naar andere manieren om jouw omgeving te vergroenen? Kijk bij onze tips om te zien wat jij kan doen. Voor verdere initiatieven om Amsterdam voor te bereiden op klimaatverandering kan je contact opnemen met de gemeente via duurzaam@amsterdam.nl.