Groen dak met pad en bankjes bij het gratis dakadvies van Amsterdam Weerproof

Gratis dakadvies!

ONTVANG EEN GRATIS DAKADVIES!

Wil jij ook een groen dak voor jouw VvE of woningcorporatie en woon je in Amsterdam? En is jouw dak (bijna) aan vervanging toe? Dan is dít het moment om meteen te kiezen voor een groen of blauw-groen dak. Er is meer mogelijk dan je denkt!

Nog 2 gratis dakadviezen

Samen met onze partner Rooftop Revolution gaan we aan de slag met het vergroenen van de daken in Amsterdam. Er zijn zeven gratis dakadviezen te vergeven. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Het proces

Tijdens een dakadvies komt Rooftop Revolution langs om het dak te bekijken. Er worden foto’s gemaakt, informatie verzameld, wensen opgeschreven en je vragen worden direct beantwoord als dat kan. Binnen vier weken ontvang je digitaal het advies en kun je zelf aan de slag, of er wordt samen de volgende stap gezet naar een groen dak. Een constructieberekening van het dak valt niet onder het dakadvies. Heb je als VvE of andere partij vooraf extra informatie nodig? Rooftop Revolution kan indien gewenst een presentatie geven over de voordelen van een groen dak.

De ‘spelregels’

  • Het dak moet zich bevinden in Amsterdam of Weesp (vanwege onze wijkaanpak in Noord en Zuidoost hebben deze stadsdelen voorrang)
  • Het dak moet minimaal 75 m² zijn (bijvoorbeeld van een VvE, woningcorporatie of vastgoedeigenaar)
  • Je bent zelf eigenaar van het dak of de eigenaar moet toestemming hebben gegeven voor een aanpassing van het dak
  • Rooftop Revolution geeft advies over één dakvlak. Aanvullende dakvlakken zijn voor eigen rekening

Voorbeeld

Lees hier over VvE Bleuland die op hun 750 m² dak meer dan duizenden planten en 7 bomen lieten aanleggen. Of bekijk het dak in deze aflevering van BinnesteBuiten.

Aanmelden

Enthousiast geworden? Aanmelden kan via dit formulier of de knop aan de rechterkant.

Wat zijn groene daken?

Groene daken en blauw-groene daken zijn innovatieve en duurzame oplossingen om steden groener te maken en voor te bereiden op extreem weer. Een groen dak is bedekt met planten, wat helpt bij het vergroten van de diversiteit aan planten en dieren, het verminderen van hittestress en het beter vasthouden van water.

Blauw-groene daken gaan nog een stap verder door wateropslag en -hergebruik toe te passen. Dit kan helpen om overstromingen te voorkomen en duurzaam watergebruik te bevorderen. Groene en blauw-groene daken maken stedelijke gebieden groener, verbeteren de kwaliteit van de lucht en hebben een positieve invloed op het milieu.