Waternet
Luchtfoto Rivierenbuurt Amsterdam Weerproof

Event: Opening speelplein Anne Frankschool in de Niersstraat!

Woensdagmiddag 22 maart openen we samen met de kinderen van de Anne Frankschool, buurtbewoners en wethouder Melanie van der Horst het nieuwe speelplein. Na de opening is er een informatiemarkt en worden er plantjes uitgedeeld!

Informatiemarkt ’Wat kun je zelf doen?’

Deze middag kun je bij verschillende organisaties terecht voor tips en informatie over wat je zelf kan doen voor een toekomstbestendige buurt. Samen met Waternet en gemeente Amsterdam delen we vanuit Amsterdam Rainproof gratis plantjes uit (op=op)!

Op de informatiemarkt vind je kraampjes van o.a.:

 • Amsterdam Rainproof: Tips over vergroenen, het plaatsen van een regenton en het aanleggen van een geveltuin: we hebben allerlei informatie voor je klaarliggen. En we vertellen je natuurlijk alles over het NK Tegelwippen 2023 inclusief de mogelijkheid om gebruik te maken van de gratis Tegelservice die we dit jaar weer organiseren!
 • Waternet en gemeente Amsterdam: Wat hebben we onder en boven de grond gedaan voor een toekomstbestendige Rivierenbuurt? En welke ontdekkingen en innovaties deden we tijdens de aanpak? Medewerkers van Waternet en gemeente Amsterdam praten je graag bij.
 • Natuur&Milieuteam Zuid: Samen werken aan een prettige groene leefomgeving, die duurzaam is ingericht. Als je ook een steentje wil bijdragen aan een groenere buurt, kan dat op heel veel manieren. Natuur&Milieuteam Zuid ondersteunt u daar graag bij.
 • Het Bloembalkon: Deze balkonhovenier levert groen geluk op Franse balkonnetjes, loggia’s en driehoog-achter.
 • GroenDakCoach: Alles over de mogelijkheden voor het aanleggen van een groen dak, van dakinspectie tot aanleg.

Werkzaamheden Rivierenbuurt afgerond

In november 2018 startten Waternet, gemeente Amsterdam en Amsterdam Rainproof met de gezamenlijke aanpak in de Rivierenbuurt. De riolering en drinkwaterleidingen waren aan vervanging toe, de verkeersveiligheid kon beter en er bleven grote plassen water liggen bij zware regenval. Samen maakten wij een plan om overlast te beperken en jouw buurt klaar te maken voor de toekomst. Meer hierover lees je op onze pagina over de Rivierenbuurt.

NK Tegelwippen en de Tegelservice in Zuid

We gaan weer wippen! Het NK Tegelwippen start op 21 maart 2023 en duurt t/m 31 oktober. Dit jaar doen ruim 100 gemeenten mee om samen zoveel mogelijk tegels te vervangen door groen. Natuurlijk draait het kampioenschap niet alleen om rivaliteit. Wanneer tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt Nederland meer klimaatbestendig, fijner voor insecten en dieren en koeler op warme dagen. In Amsterdam Zuid komt de tegelservice gratis uw tegels ophalen. Kijk voor meer informatie op onze pagina over de Tegelservice.

Praktische informatie

 • Locatie: Speelplein Niersstraat 43, voor de Anne Frankschool
 • Programma:
  • 12.00 – 13.00 uur: Feestelijke opening met kinderen van de Anne Frankschool, buurtbewoners en wethouder Melanie van der Horst
  • 13.00 – 15.00 uur: Informatiemarkt met koffie en lekkers