vakman sluit regenton aan op regenpijp met boor Amsterdam Weerproof

Aan de slag met een regenton plaatsen

Nodig voor deze klus 

Materiaal: regenton, vulautomaat, eventueel een bladvang, PVC-lijm. 

Gereedschap: handzaag, schuurpapier, viltstift, schroevendraaier. 

Houd bij de aanschaf van de benodigde materialen rekening met de diameter van de regenpijp (vaak 80 of 100 mm) en het materiaal van de regenpijp (meestal PVC of zink). 

Stap-voor-stapuitleg met een vulautomaat voor PVC-pijpen: 

  1. Meet de afstand: meet de afstand tussen de grond en de inlaatopening van de regenton. Plaats de regenton hierbij iets verhoogd zodat er gemakkelijk een gieter of emmer onder past (hiervoor bestaan voetstukken).
  2. Markeer de hoogte: markeer op de gemeten hoogte de aansluiting op de regenpijp.
  3. Zaag een stuk uit de regenpijp: zaag een stuk van circa 5 cm uit de regenpijp (afhankelijk van de grootte van de vulautomaat en of je ook een bladvang installeert).
  4. Plaats de vulautomaat: plaats de vulautomaat tussen beide uiteinden van de regenpijp. Maak hiervoor zo nodig de beugels van de regenpijp tijdelijk los. Nog niet vastlijmen!
  5. Sluit de vulautomaat aan: verbind de vulautomaat met de regenton met behulp van het afvoerpijpje. Een alternatief voor de vulautomaat is een overloop naar de tuin. Let er hierbij op dat je het water van het huis wegleidt.
  6. Monteer de delen: controleer of alles goed past. Schuur de aansluitingen zo nodig licht op. Lijm ze vervolgens definitief aan elkaar vast met PVC-lijm.

Klik hier om terug te gaan naar tips over de regenton.