Regenpijp afkoppelen zelf aan de slag Amsterdam Weerproof

Erik is Weerproof! En jij? 

Een woning met afgekoppelde regenpijpen, een watertrap en een groen dak. Zo houdt Erik droge voeten. En het leuke is, Erik deed alles zelf: “Zoek eens op ‘regenwater’, ‘regenwater harvesting’ en ‘wereld waternet’. Inspiratie gegarandeerd!” 

Rondom zijn woning trof Erik meerdere Weerproof maatregelen. Hij legde een groen dak aan, koppelde regenpijpen af, maakte een stroomgoot van stenen en een watertrap van gehalveerde regenpijpen. Hoe hij de watertrap maakte, legt hij haarfijn uit in de onderstaande video. 

Regenpijpen en groene daken 

Op hete dagen koelt het groene dak de woning en de omgeving. Op natte dagen vangt het regenwater op en houdt dit tijdelijk vast.  

Via een regenpijp stroomt het hemelwater de tuin in. En via de regentrap en de stroomgoot loopt het water richting de stoep. Door de regenpijpen af te koppelen van het riool, ontlast Erik bij hevige buien het rioolstelsel. 

Volgens Erik was het allemaal “makkelijk zelf te doen”. Voor creatieve ideeën speurde hij Pinterest en YouTube af. Ook leerde hij daar wat je nodig hebt en hoe je de klussen aanpakt. 

Aan de slag 

Wil jij een regentrap of een groen dak? Zoek net als Erik online naar ideeën en uitleg. Begin bij de maatregelen van Amsterdam Weerproof. 

Hoe Weerproof ben jij? 

Heb jij ook een slimme Weerproof oplossing? Houd je droge voeten bij een hoosbui? Houd je je huis koel op hete dagen? Of ga je creatief om met regenwater? Laat het ons weten en mail naar info@weerproof.nl!