Ariadne is Weerproof! En jij?

Van een betegelde tuin naar een groen paradijs. Ariadne trof verschillende Weerproof maatregelen. Tegels maakte plaats voor borders, gras én een waterbergende trampoline. 

Waar tegels hitte vasthielden, bieden planten nu verkoeling. Ook houden de planten water vast vergroten ze de biodiversiteit. Zo zorgt Ariadne voor een mooie leefomgeving voor kleine dieren, zoals vogels en insecten. 

Regenton en trampoline 

Ariadne plaatste ook een regenton in haar tuin. Hiermee bewatert ze op droge dagen de planten in de borders. Het is de meest eenvoudige manier om regenwater te benutten. Ook een regenton installeren? Bekijk deze stap-voor-stap video!  

Het meest trots is Ariadne op de trampoline voor de kinderen. Doordat de trampoline is ingegraven, is een grote kuil in de tuin ontstaan. Hier kan het regenwater naartoe stromen en tijdelijk blijven staan. 

Aan de slag 

Na ons bezoek, raakte Ariadne geïnspireerd door andere Weerproof maatregelen en tips. Zo betegelde zij een deel van de tuin opnieuw, waardoor het water nu beter kan wegzakken.  

Wil jij ook je tuin vergroenen en slim gebruikmaken van regenwater? Laat je inspireren door Ariadne en vele anderen. Begin bij de maatregelen van Amsterdam Weerproof. 

Hoe Weerproof ben jij? 

Heb jij ook een slimme Weerproof oplossing? Houd je droge voeten bij een hoosbui? Houd je je huis koel op hete dagen? Of ga je creatief om met regenwater? Laat het ons weten en mail naar info@weerproof.nl!