Weelderige daktuin met groen dak Amsterdam Weerproof

Weelderige daktuin

Wild, groen en een echte waterdrinker! Deze daktuin in Oost is uniek in Amsterdam door zijn weelderig groen en leefbaarheid.

Rooflife heeft dit dak van 135 vierkante meter ontworpen met het idee om verschillende leefomgevingen te realiseren: een zit/BBQ gedeelte, een moestuin gedeelte en een zon/lig gedeelte. Het dak was in goede staat, maar Rooflife heeft zware bomen op de draagbalken geplaatst.

Plantenbakken

De u-vormige afscheiding van het dak is gemaakt met cortenstaal bakken. Deze bakken verkleuren (door regen) van metaal naar rood kleurig, wat een heel mooi proces is.

De bakken variëren in hoogte van 20 cm tot 50 cm waardoor de waterbufferende capaciteit ten opzichte van een sedumdak velen malen hoger liggen.

Een oude perenboom, berkenbomen, vaste bloeiers, klimplanten in de spijlen, kruiden en eetbare planten zijn een aantal groene elementen van het dak. De planten zijn allemaal door onszelf uitgekozen en het antieke hekwerk hebben we gekocht bij een antiekhandel in Aalsmeer. Tijdens het rondlopen bij de kweker en de antiekhandel kom je op veel creatieve ideeën voor het uiteindelijke resultaat dat je wilt bereiken (tip).

Proces

In het proces is het gehele team van Rooflife ingezet, van daktechnicus, tuinontwerpster tot industrieel ontwerper. Rooflife biedt het gehele proces aan, van ontwerp, uitvoering tot onderhoud.

Dit dak is het perfect voorbeeld van de mogelijkheden van een dak voor iedere bewoner van Amsterdam, want zoveel dakoppervlak is er dus helemaal niet nodig om iets moois te maken.