Tons balkon

Ik ben verhuisd van een boerderij in het buitengebied van Zwolle naar een huurflat in Amsterdam Zuidoost. Omdat ik een fervent tuinier ben heb ik besloten optimaal gebruik van mijn balkon (2x4meter) te maken.

Ik heb een regenton, gekocht via BM winkels, geïnstalleerd met een capaciteit van 100 liter. Op een warme dag heb ik drie emmers voor mijn planten nodig. Ik kan dus drie dagen vooruit zonder geslouw met emmers en gebruik van kraanwater. En voor het eerst ben ik eens blij als het regent. Op dit moment staan er twee rozen langs een muur, vier tomatenplanten, een clematis Princess Diana (rood!), een vijg (zichtbaar op de foto) en wat kruiden.

Min Serre en plantenbak

Omdat ik twee jaar geleden een hersenbloeding heb gehad ben ik lichtelijk gehandicapt aan linkerhand en -been. Ik ben dus gelukkig met mijn klusjesman Max, die nog twee deelprojecten met me gaat uitvoeren. Ten eerste over de volle breedte van mijn balkon een houten plantenbak op poten voor kruiden en bladgroenten, spinazie, veldsla. Ten tweede een woest project waarbij we boven aan het balkon voorzijde over de volle lengte een rolgordijnstok aanbrengen, die we bespannen met sterke tunnelfolie en zo een flexible mini-serre creëren. Bij naderende storm of teveel hitte gaat het rolgordijn eenvoudig omhoog.

Van het voorjaar foto’s van bloeiende rozen, clematis en verslag van ervaringen en oogst. Blijf dit project volgen.

Locatie: Liendenhof 73, Amsterdam