Tegels eruit bij Ecohof Amsterdam

In juni 2021 was de officiële opening van Ecohof, een groen initiatief in Amsterdam Noord. Om het erf van de stadsboerderij regenbestendiger te maken zijn bijna tweehonderd tegels verwijderd. Helaas bestaat de Ecohof een jaar later niet meer. Het pand waar Ecohof in zat heeft een andere bestemming gekregen. Dat neemt niet weg dat hier hard gewerkt is aan het bestand maken van deze omgeving tegen weersextremen. Lees hoe dit is aangepakt.

Tegels eruit, groen in

Door het verwijderen van tegels is er nu ruimte voor moestuinen en gras. Hierdoor is het regen opnemend vermogen van de tuin sterk verbeterd. Het vergroenen van de tuin maakt dat deze nu beter bestand is tegen weersextremen zoals hevige regen.

 

Hergebruik tegels

Weggooien daar houden we niet van!’, verteld Daan Goppel, initatiefnemer van Ecohof. De gewipte tegels hebben ze hergebruikt als voet voor een zelf te bouwen pizzaoven. Met zand en klei uit eigen tuin maakten ze daarop de boogconstructie. De materialen hebben niet meer dan een paar meter afgelegd. Super lokaal en helemaal circulair!

Locatie: Noordhollandschkanaaldijk 24