Regenwater toiletten in appartementencomplex

Het in 2019 opgeleverde appartementencomplex Loft4you heeft toiletten die met regenwater worden doorgespoeld. Regenwater wat op daken valt is relatief schoon en kan in plaats van drinkwater gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Mijn Waterfabriek heeft dit regenwatersysteem ontworpen en wordt nu toegepast bij alle toiletten in dit gebouw.

Regenwatersysteem
De steeds vaker voorkomende hoosbuien veroorzaken schade en wateroverlast in Amsterdam. Door regenwater op te vangen kan de stad Rainproof worden gemaakt. Dit kan bijvoorbeeld door het installeren van een regenwatersysteem waardoor toiletten met regenwater worden doorgespoeld. Het appartementencomplex Loft4you heeft een groot dak met een oppervlakte van 1000m2. Tijdens een bui vangt dit dak veel regenwater op, wat vervolgens wordt opgeslagen in een ondergrondse tank. Een filter in de tank zorgt ervoor dat het regenwater schoon de woningen binnenkomt. In de woning hangt een regenwaterstation, deze pompt het regenwater naar de toiletten. Valt er een periode geen regen en is de tank op, dan schakelt het regenwaterstation automatisch over op drinkwater, net zolang tot het weer regent.

Vele voordelen
Met dit systeem kan regenwater wat nu gratis uit de lucht valt, beter worden benut terwijl je drinkwater bespaart. Het systeem kan naast het toilet ook op de wasmachine en buitenkraan worden aangesloten. Regenwater bevat geen kalk waardoor je wasmachine langer mee gaat en wasmiddel beter werkt. Het water is ook heel geschikt voor het wassen van de auto en ramen of om planten water te geven. Het systeem brengt dus vele voordelen met zich mee!

Partner Mijn Waterfabriek
Mijn Waterfabriek maakt gebouwen waterneutraal en leveren producenten en systemen om drinkwater te besparen, regenwater nuttig te gebruiken en afvalwater opnieuw te gebruiken. Samen met de opdrachtgever CPO en installateur Lou Buys is dit regenwatersysteem toegepast in Loft4you.