Regentuin Vrouw en Vaart

Met behulp van het bedrijf Towards Nature is de tuin van het emancipatiecentrum in de regio Amsterdam Nieuw West, regenbestendig ingericht. Het doel van de herontwikkeling was om een groen blauwe omgeving terug te brengen in de tuin en de bergingscapaciteit van regenwater te vergroten. Mede door technieken gebaseerd op het ontwerpen van een ecologische en duurzame leefomgeving voor de maatschappij is de tuin tegenwoordig Weerproof.

Ontwikkeling regentuin Vrouw en vaart

Allereerst heeft Towards Nature een hugelbed gerealiseerd. Een hugelbed is een verhoogde moestuinbed, waarbij organisch materiaal in de kuil gegooid kan worden en een positief invloed heeft op de bergingscapaciteit en tegelijkertijd maakt het de grond meer vruchtbaar om planten en bloemen te laten groeien. Daarnaast zijn de regenpijpen afgekoppeld en aangesloten op twee regentonnen, met als doel om de riolering te ontlasten. Indien de regenton vol is wordt het water direct via aan speciaal aangelegd gootje afgekoppeld op een vijver. Met een te hoge waterstand van de vijver wordt het water naar de verhoogde moestuinbedden rondom de vijver geleidt. Kortom iedere druppel dat wordt opgevangen door de regentonnen, vijver en toenemend onverhard oppervlak wordt hergebruikt in het watersysteem van de tuin.

Emancipatiecentrum Vrouw en Vaart

Emancipatiecentrum Vrouw en Vaart is de plek voor vrouwen die wonen, leven, werken in de regio Amsterdam Nieuw West. Aan de hand van het emancipatiecentrum kunnen de vrouwen zich door ontwikkelen en connecties maken met andere vrouwen.

Locatie: President Allendelaan, Amsterdam