Regenton en afval container Amsterdam Weerproof

Regenton en afvalcontainer

Aan de Kometensingel in Tuindorp Oostzaan, is gebruik gemaakt van een creatieve regenbestendige oplossing. Een regenton hoeft niet duur te zijn, als je creatief bent!

Benutten en opvangen van het regenwater

In de voortuin is een regenton geplaatst. Een ton waarin 200 liter regenwater opgevangen wordt. Dit kan op een later moment ingezet worden in de tuin. Naast de regenton in de voortuin, is ook de achtertuin regenbestendig gemaakt. Het water wat op het dak van het tuinhuisje valt wordt ook opgevangen. Niet in een regenton, maar op een creatieve manier. Een aantal jaar geleden zijn in Tuindorp Oostzaan de afvalcontainers door de Gemeente Amsterdam ingezameld. Deze bewoner zag de inzamelingsactie als een mooie kans om de afvalcontainer te gebruiken als regenwateropvangbak. Na overleg met de gemeente heeft hij zijn container dan ook hiervoor gebruikt. In deze afvalcontainer vangt hij tot 150 liter regenwater op. Het toepassen van de afvalcontainer als tijdelijke waterberging toont aan dat de kosten van een Rainproof maatregel niet altijd duur en of ingewikkeld hoeven te zijn.

Ontharden van de Tuin

Naast het gebruik van de regenton en afvalcontainer, is zowel de voor- als achtertuin onthard. Het regenwater heeft hierdoor de mogelijkheid om de bodem in te zakken en het grondwater tijdens droge perioden aan te vullen. Naast het vergroten van de regenbestendigheid op eigen terrein is de biodiversiteit vergroot. Met name in de zomer komen er vele vogels, insecten en andere kleine dieren richting de groene tuin.

Locatie: Kometensingel, Amsterdam