Regenpijp met overloopje Amsterdam Weerproof

Regenpijp met overlooppijpje

Heftige regenval zorgde voor onderdruk en trok een vacuüm in het riool. Hierdoor werd een kolom regenwater terug omhoog geperst. Dit water kwam op twee plekken in ons huis:

  1. Het water ging door de regenpijp omhoog en stroomde over langs de buitenmuur en door een doorvoerpijpje naar binnen in de keuken. Gevolg: een groene algenaanslag op de buitenmuur, en in de keuken een verspocht mdf-kozijn, bladderende verf en schimmel.
  2. De andere weg was door de watercondensafvoer van de CV, aangesloten op de riolering, waardoor er lekkage ontstond in de slaapkamer. Gevolg: een zwarte schimmel muur en de achterplaat van de kledingkast totaal beschimmelt.

Uiteindelijk heeft de opstalverzekering een schilderbeurt vergoed. De achterkant van de kast hebben we zelf vernieuwd en de buitenmuur ook zelf schoongemaakt.

Overlooppijpje

Om te voorkomen dat eenzelfde situatie opnieuw voorkomt, hebben we aan de regenpijp een overlooppijpje gemaakt. Dit voorkomt het vacuüm trekken van het riool, waardoor het regenwater niet naar binnen stroomt. Het stuk tussen de regenpijp is van de mannen van Buunk, het pijpje eraan hebben we zelf gedaan.

Het regenwater loopt nu vanaf het overlooppijpje onder het terras door naar de tuin. De tuin kan dit regenwater goed gebruiken.