Project W.U.R.M.

In volkstuinpark Sloterdijkermeer begint project W.U.R.M. steeds meer vorm te krijgen. Buurtbewoners hebben samen dit project opgezet en gaan een oud boerderijtje renoveren tot een proeftuin en -gebouw vol praktische oplossingen om duurzaam te leven in de stad. Project W.U.R.M. staat voor ‘We Use Recycled Materials’ maar willen naast circulariteit ook aandacht besteden aan het klimaatbestendig en rainproof inrichten van de tuin.

Duurzame proeftuin en -gebouw

Project W.U.R.M. wordt een ontmoetingsplek waar ideeën worden uitgewisseld en duurzame maatregelen worden toegepast. De proeftuin en het gebouw worden toegankelijk voor iedereen en zal een uitwisselcentrum vormen voor kennis, activiteiten, zaden, compost, recepten en zelfgemaakte producten.

Het plan is om rond het gebouw een eetbare permacultuur tuin te groeien. Om de planten tijdens droge zomerdagen te kunnen bewateren wordt een watertank op de regenpijp van het dak aangesloten om regenwater op te vangen. In project W.U.R.M wordt niet alleen materiaal hergebruikt maar ook regenwater!

Schetsontwerp van project WURM
Stichting W.U.R.M.

Sinds 26 april 2021 bestaat Stichting W.U.R.M. officieel. Hierdoor kunnen er fondsen kunnen worden benaderd en subsidies worden aangevraagd om de plannen te financieren. Echter, is W.U.R.M al langer actief. In 2020 heeft project W.U.R.M. hun plan ingediend bij West Begroot. Hier hebben ze uiteindelijk niet genoeg stemmen voor gehaald om de subsidie krijgen, maar ze hebben niet stil gezeten. Project W.U.R.M gaat door en ze kunnen alle hulp gebruiken!

Help mee!

De website is in ontwikkeling, het boerderijtje, dat eerder als opslag gebruikt werd, wordt leeggehaald en in de tuin wordt de grond klaar gemaakt en bessen, groenten en kruiden geplant. Ze zijn nog op zoek naar een projectleider voor de renovatie van het boerderijtje, verder willen betrekken ze zo vroeg mogelijk buurtbewoners betrekken bij de werkzaamheden van het boerderijtje en de tuin.

Op de hoogte blijven? Volg de ontwikkelingen van project W.U.R.M. op hun facebook pagina: Wurm Wurm of via de website https://wurmwurm.nl/