Polderdak op de Boelelaan

Het gerenoveerde wooncomplex De Boel van Vesteda aan De Boelelaan heeft een dak van 700 m2 die fungeert als gezamenlijke daktuin voor de bewoners.

De Dakdokters vulden samen met Hans van Heeswijk Architecten, karres+brands landschapsarchitecten en Van der Leij het dak in. Doordat het gehele dak gerenoveerd werd lag er een mooie kans om een goede basis te leggen.

We plaatsten een Polderdak® systeem, een groen dak met onder de substraatlaag een extra laag om regenwater vast te houden. Het regenwater wordt gebruikt voor de bewatering voor de vele planten in deze tuin. Dit dakpark bestaat uit maar liefst 450 m2 groen en 250 m2 terras. Voor dit groen hebben we een uitgebreid beplantingsplan gemaakt met een mix van siergrassen en inheemse planten. Doordat de beplanting hoog is zijn er privé plekjes gecreëerd en zit je als bezoeker van het dak snel beschut. Een bijzonder element van dit park zijn de shuntkanalen die uitgevoerd zijn met verlichting aan de binnenzijde, zodat deze ’s avonds oplichten. Dit dakpark is een heerlijke plek voor de bewoners om te vertoeven.

Wateropvang
Zoals gezegd vangt het dak al het regenwater op door het Polderdak® als basis. Zo verhoogt dot dak de sponswerking van de stad.

Locatie: De Boelelaan 589, Amsterdam