Groen polderdak bij Breevast

Polderdak Breevast

Op de Zuidas heeft vastgoedeigenaar Breevast een polderdak laten aanleggen door de Dakdokters i.s.m. karres+brands landschapsarchitecten. Dit dakpark is 2150 m2 groot waarvan 1600m2 groen, waar alle medewerkers en bewoners van het pand van kunnen genieten. Door de groene en aantrekkelijke uitstraling nodigt het polderdak uit om te verblijven, recreëren en een rondje te lopen. Deze attractieve extra verdieping is een meerwaarde voor Breevast. Het doet denken aan de High Line in New York, hetgeen ook de wens was vanuit Breevast. En dat is gelukt! Daarnaast biedt het dak verkoeling, draagt het bij aan de biodiversiteit en houdt het water vast en vertraagt de waterafvoer.

Dit dakpark is mede mogelijk gemaakt door financiering vanuit de Gemeente Amsterdam in de vorm van de subsidie voor groene daken. Daarnaast draagt Waternet financieel bij aan het besturingssysteem om van het groene dak een polderdak te maken. Door slim te sturen kan het groene dak zoveel mogelijk regen bergen tijdens een hevige regenbui. Op een rustiger moment kan het water vervolgens worden afgevoerd of gebruikt voor de bewatering van de planten. Het dak heeft een waterbergend vermogen van 70 l/m2.

Door de realisatie van dit polderdak is Green Business Club (GBC) Zuidas weer een stap dichterbij haar ambitie om voor 2020 25.000m2 polderdak te realiseren. GBC Zuidas is een impactorganisatie die duurzame projecten initiëren. Zij hebben de ambitie om samen met hun participanten van de Zuidas het meest duurzame internationale zakelijke hart van Nederland te maken.

Locatie: Antonio Vivaldistraat, Amsterdam