Paradijs tuin Rivierenbuurt

In de loop der jaren is er een prachtige paradijs tuin ontstaan in de Rivierenbuurt. In 2006 kwam Rob hier wonen en lag de tuin vol tegels. De tegels zijn eruit gehaald en de tuin is gaan groeien en bloeien. Door deze vergroening kan er een grote hoeveelheid aan regenwater in de tuin infiltreren en wateroverlast worden voorkomen.

Groene tuin
In de tuin groeien vele planten en er staan pruimen- en appelbomen.  Ook heeft de bewoner al 30 vogelsoorten gespot. Door alle verschillende soorten planten werkt deze vergroende tuin als een spons. Tijdens extreme regen neemt de tuin het regenwater op en infiltreert het langzaam in de grond. Deze sponswerking zorgt voor minder wateroverlast en dat het grondwater wordt aangevuld. De tuin heeft ook een vijver waar kikkers graag gebruik van maken. Deze vijver is ook onderdeel van de spons en zorgt voor het opslaan van het regenwater tijdens een bui.

Regenwaterknelpunt
Er is een kaart ontwikkeld die laat zien op welke plekken in Amsterdam een hoge kans bestaat op wateroverlast en schade als het hard regent. De Rivierenbuurt is een van deze extreem urgente regenwaterknelpunten. De gemeente Amsterdam en Waternet werken samen om deze knelpunten op te lossen, maar het vergroenen van tuinen kan al het verschil maken. Zo helpt elke groene tuin mee aan het Rainproof maken van de stad. Net zoals deze prachtige paradijs tuin!