Groen kruidendak Amsterdam Weerproof

Kruidendak

Dit groendak is gelegen op het Crowne Plaza hotel in Amsterdam Zuid, het nieuwe internationale zakencentrum van Amsterdam. Tussen alle hoogbouw en verstening is dit dak een rustplek voor bijen en andere typen insecten. Het oude bestaande sedum is vervangen door intensief groen met een combinatie van verschillende kruiden zoals tijm en lavendel, maar ook vaste planten als de geranium. Bij het beplantingsplan, hebben we rekening gehouden met de voorkeursplanten voor bijen en de schaduwrijke locatie van het dak.

Waterbergend dak

Door het dikkere groenpakket van +20 cm dat er is aangelegd kan het dak meer water opvangen dan een normaal sedumdak. De waterbufferende capaciteit is circa 60 liter per vierkante meter. Zo is dit groene dak, gelegen tussen het velen grijs op de Zuidas, een verademing voor het rioleringstelsel met zijn waterbufferende capaciteit.

De medewerkers van het hotel mogen op het dak om de kruiden te plukken. Het dak is niet toegankelijk voor publiek, maar ze kijken er wel op uit vanuit de business lounge.

Locatie: George Gershwinlaan, Amsterdam.