Dakterras Hotel Casa Amsterdam Weerproof

GAPP / Hotel Casa Amsterdam

GAPP is de horeca gelegenheid op het dak van Hotel Casa Amsterdam. Dit dakpark van 400m2 is een prachtplek in Amsterdam met uitzicht over de stad waar menig zonaanbidder graag vertoeft.

Het is nu een groene plek met het Rooffoodsysteem, speciaal ontwikkelde moestuinen door MOSS & Hrbs. Links ruik je dropgras en rechts proef je aardbeien en munt. Het ‘rooffood’ is een belangrijk onderdeel van het dak en de verschillende groenten en kruiden worden in het eten en de cocktails gebruikt. Langs het terras groeien planten en doordat het terras verschillende hoogtes heeft kun je je helemaal tussen het groen nestelen.

Waterberging
Dit park heeft als onderlaag het Polderdak® systeem, een groen dak met onder de substraatlaag een extra laag om regenwater vast te houden. Dit water wordt automatisch gebruikt om de planten en het Rooffood te bewateren en zorgt voor minder wateroverlast in de stad (en op het terras zelf). Door de planten en het substraat wordt er nog meer water opgevangen dan wanneer de toplaag enkel verhard oppervlak zou zijn.

Locatie: Eerste Ringdijkstraat 4, Amsterdam