Groene gevel Kimpton De Witt Hotel

In het voorjaar van 2017 opende Kimpton De Witt haar eerste hotel buiten de VS. Het oude pand, in het centrum van Amsterdam, is gerenoveerd en getransformeerd naar een hotel met een eigen persoonlijke stijl. Er is veel ruimte en aandacht voor groen. Geheel in deze stijl is bij de entree een groene gevel toegepast.

Groene gevelsysteem
Aandacht voor groen in het ontwerp sluit naadloos aan bij de filosofie van Kimpton De Witt. Een groene gevel is een muur waar beplanting aan groeit. Er zijn verschillende soorten groene gevels. Dit groene gevelsysteem bestaat uit een outdoor SemperGreenWall met modulaire flexipanels. Deze modulaire flexipanels zijn bakken met een substraat laag waar de beplanting in groeit en zijn bevestigd aan de gevel. De flexipanels worden beplant met een variëteit aan plantensoorten, afgestemd op het klimaat en de specifieke situatie van de gevel. Tijdens een regenbui neemt de beplanting het regenwater op en wordt het vastgehouden in het substraat. Het overtollige regenwater wordt opgevangen door een goot. Met behulp van een pomp kan dit regenwater weer als voeding voor de groene gevel dienen. Hierdoor wordt de hoeveelheid regenwater die gelijktijdig in het riool spoelt gereduceerd.

Klimaatbestendig
Groene gevels brengen meer voordelen met zich mee. Terwijl ze op een multifunctionele manier verstedelijkt gebied vergroenen nemen de planten CO2 en fijnstof op en zorgen ze voor een schonere lucht. De planten houden de gevel koel in de zomer en isoleren in de winter. Daarnaast zorgt de variëteit aan plantensoorten voor een verhoogde biodiversiteit.