Groene gevel van Sempergreen in binnenplaatsje tegen hitte Keizersgracht Amsterdam Weerproof

Groene gevel Keizersgracht

Aan de Keizersgracht in Amsterdam is een grijze gevel veranderd in een weelderige, verticale tuin. Met weinig ruimte is een mooie en weerproof binnentuin gecreëerd. Een groene gevel houdt regenwater tijdelijk vast tijdens een bui.

Groene gevelsysteem
Een groene gevel is niets meer dan een muur waar beplanting aan groeit. Er zijn verschillende soorten groene gevels. Deze groene gevel bestaat uit een outdoor SemperGreenWall, bestaande uit op elkaar te klikken panelen (zogenaamd modulaire flexipanels). Hiermee is een oppervlakte van 17 m2 vergroent. De panelen zijn gevuld met bakken met een substraatlaag waar de beplanting in groeit en zijn bevestigd aan de gevel. De flexipanels zijn beplant met verschillende plantensoorten, afgestemd op het klimaat en de specifieke situatie van de gevel.

De watervoorziening van de beplanting wordt verzorgd door computergestuurde bewatering, het irrigatiesysteem. Tijdens een regenbui neemt de beplanting het regenwater op en wordt het vastgehouden in het substraat. Het overtollige regenwater wordt opgevangen door een goot. Met behulp van een pomp kan dit regenwater op een later moment weer als voeding voor de groene gevel dienen. Hierdoor wordt de druk op het riool tijdens een piek bui verminderd.

Locatie: Keizersgracht