Emmers op balkon als regenton Amsterdam Weerproof

Geen ton, maar emmers op het balkon!

Op mijn balkon kan ik geen regenton plaatsen. Er is simpelweg te weinig ruimte voor. Daarom heb ik, in overleg met de onderburen, emmers bevestigd aan de buitenkant van het balkon. Zo kan ik toch regenwater opvangen en hergebruiken.

Regen opvangen

Er zijn haken te koop waarmee je normaal plantenbakken kunt ophangen. Hieraan hangen de emmers. Per regenbui vang ik aardig wat op. Een flinke bui levert al snel zo’n 10 liter of meer op. Hiermee kan ik mijn balkonmoestuin van water voorzien, de planten in huis én ik kan er het toilet mee doorspoelen. Daarnaast, ziet het er ook nog eens leuk uit.

Wie doet er mee?

Dit idee heb ik zelf bedacht en is makkelijk zelf uit te voeren. Zo kun je ook op je balkon water opvangen. Er hoeft geen bedrijf, organisatie of instelling aan te pas gekomen. Ik hoop dat het aanstekelijk werkt! Want het is makkelijk uit te voeren en je kan al dat regenwater goed gebruiken. De meeste emmers hangen aan mijn balkon aan de achterkant van mijn appartement. Maar ook aan de voorkant van mijn appartement, aan een Frans balkonnetje heb ik twee emmers hangen. Hierdoor is deze maatregel ook nog eens goed zichtbaar vanaf de straat en een inspiratie voor de buurt.

Aanleiding

De aanleiding is de start van mijn moestuintje op het balkon. Ik vond het echt te gek voor woorden dat ik dat moest bewateren met drinkwater. Zeker gezien de algehele zorgwekkende situatie, droogte en steeds warmer wordende zomers. Ook binnenshuis probeer ik water her te gebruiken. Zo gebruik ik opgevangen douchewater en sopjes om het toilet mee door te spoelen.

Locatie: Vrolikstraat