Daktuin boven op Zoku Amsterdam Weerproof

Daktuin Zoku

Op het openbaar dak van het nieuwe hotel concept Zoku, staat een kas met aan weerszijden een daktuin. In ‘hexagonische vormen’ liggen waterpartijen, moestuinen en terrassen.

De entree van het hotel is op het openbare dak. Ook buurtbewoners zijn dus welkom om te genieten van het uitzicht. In een sterk verstedelijkte omgeving vind Zoku het fijn om haar gasten de seizoenen te kunnen laten ervaren in een groene dakomgeving. Zoku heeft de ambitie om meer groen toe te voegen aan een straat waar dit zeer gewenst: de Weesperstraat.

Het ontwerp van het dakpark is van De Dakdokters en in lijn met het interieurconcept van architectenbureau Concrete. Overal zijn hexagonen in verwerkt, waaronder de vlonderdelen en de waterpartij. De moestuinen aangelegd door MOSS & Hrbs bevatten eetbare gewassen, kruiden en aantrekkelijke planten. Het speciale Rooffood kweeksysteem vangt regenwater op, dat de gewassen benutten om te groeien. De kas loopt uit op een grote open woonkeuken waar de ingrediënten van het dak gebruikt worden. Rondom het terras ligt een groendak van sedumsoorten.

Zoku is een nieuw hotel concept wat het nieuwe (internationale) wonen en werken faciliteert. Het is een hybride tussen een “home-away-from-home” en een “office-away-from-the-office” geschikt voor mensen die tussen de vijf dagen en drie maanden in Amsterdam wonen en werken. Zoku biedt op de bovenste verdieping publiekelijk toegankelijke gemeenschappelijke ruimten, zoals de daktuin, een huiskamer, vergaderruimte en keuken.

Locatie: Nieuwe Prinsengracht, Amsterdam