Aanleg BloemDwars groen dak met zonnepanelen Amsterdam Weerproof

Solar Sedum

Solar Sedum, een social enterprise, gelooft dat er op daken een geweldige potentie ligt om de natuur terug te brengen in de stad en tegelijkertijd eigen duurzame energie op te wekken. Daarnaast zijn wij ervan overtuigd dat we niet alleen waarde kunnen leveren aan onze klant, maar ook een positieve impact kunnen maken op onze maatschappij. Daarom kiezen wij voor producten en oplossingen die goed zijn voor mens en milieu. Door middel van innovatie verfraaien en verduurzamen we het daklandschap. Zo gebruikt Solar Sedum gerecycled substraat en cradle-to-cradle zonnepanelen, om op die manier het duurzaamst mogelijke dakgebruik te realiseren.

Solar Sedum is opgericht door Matthijs Bourdrez in oktober 2012. Matthijs heeft jarenlange ervaring in het aanleggen van biodiverse daktuinen, dakterrassen en groene daken. Vanaf dat moment begint hij met de ontwikkeling van systemen om groendaken en zonnepanelen te combineren; het Solar Sedum Energiedak.
Naast het verkoelende effect, de vermindering van het Urban Heat Island effect, de toename van biodiversiteit, langere levensduur van het dak en de verbetering van het leefklimaat zorgt een groendak ook voor zijn eigen waterbuffering.

Projecten