Amsterdam Rainproof

Weerproof coaches in opleiding – pilot Rivierenbuurt

De eerste opleiding om Weerproof Coach te worden is een feit. Samen met Natuur & Milieuteam Zuid worden Weerproof coaches opgeleid. Wadi’s, watervertragende groenstroken, afkoppelen… Als een spons zuigen de coaches de kennis en informatie op. Deze pilot richt zich nu alleen nog op de Rivierenbuurt. Bewoners uit deze buurt kunnen een van de coaches uitnodigen en advies op maat over hoe zij hun tuin klimaatvriendelijk kunnen maken.

Weerproof coaches

De coaches worden speciaal opgeleid om te kunnen zien wat de do’s & don’ts zijn in jouw tuin. Ze brengen snel in kaart wat de knelpunten en mogelijkheden zijn. Past een regenton in jouw tuin? Of kan de regenpijp ontkoppeld worden van het riool? Misschien wil je wel meer groen in de vorm van een wadi, of een sedumdak op je schuurtje?

Er zijn legio maatregelen en de Weerproof coaches proberen samen met jou de juiste te vinden voor een klimaatvriendelijke tuin. Wil jij een advies van een van deze coaches? Houdt de website in de gaten. Binnenkort kun jij je aanmelden voor een gratis Weerproof tuinadvies op maat. Zoals gezegd richt deze pilot zich alleen nog op de Rivierenbuurt, daarna volgt de rest van Amsterdam (hopelijk) snel!