Verbond van Verzekeraars
Animatie verzekeren tegen klimaatschade Amsterdam Weerproof

Verzekeren tegen klimaatschade

Ben jij verzekerd tegen regenschade? Eerder schreven wij al over het veranderende klimaat en de toenemende kans op extreem weer. Ben jij verzekerd als tijdens een hevige regenbui, het water je souterrain binnenstroomt? Of als je een lekkage krijgt aan je dak? En ben je daar als ondernemer ook voor verzekerd? Ben je als ondernemer verzekerd voor schade aan goederen en gebouwen, als na een flinke regenbui de loods blank staat? Of als er door extreem weer leveringsproblemen ontstaan of het verlies van klanten waardoor inkomsten uitblijven?

Speciaal voor het midden- en kleinbedrijf heeft het Verbond van Verzekeraars de pagina MKB Klimaatproof opgericht. Hier vind je antwoorden op vragen als: ‘Hoe kan een ondernemer zich verzekeren tegen klimaatrisico’s?’, ‘Welke risico’s loop ik als ondernemer?’. Maar ook: ‘Waar kan ik me tegen verzekeren?’. De pagina geeft de ondernemer direct inzicht in de klimaatrisico’s, en de mogelijkheden om de onbewuste risico’s te verminderen.

Preventietips en hulpmiddelen

Een verzekering is niet meer dan een middel om mogelijke, toekomstige schade te compenseren. Maar verzekeraars gaan verder. Ze zetten hun expertise in om mensen en bedrijven bewust te maken van de risico’s die ze lopen. Ook stimuleren ze juist om preventieve maatregelen te nemen. Het Verbond onderzoekt samen met partners, waaronder Amsterdam Rainproof, hoe verzekeraars kunnen inspelen op het veranderend klimaat.

Infographic en handige hulpmiddelen

De webpagina bestaat uit drie delen. Zo wordt in één oogopslag duidelijk welke schade door extreem weer verzekerbaar is. De preventietips en hulpmiddelen worden getoond. Ook kun je als ondernemer de verzekeringskaart inzetten om verzekeringsproducten met elkaar te vergelijken.

• Een infographic: waarmee in één oogopslag duidelijk is welke schade door extreem weer verzekerbaar is. Wist je bijvoorbeeld dat er zeven klimaatrisico’s zijn? Bliksem, droogte, hagel, overstroming, regen, sneeuw (vorst en ijzel) en wind.
• Preventietips en hulpmiddelen. Hoe ga je als ondernemer met klimaatverandering om? Welke maatregelen kan je nemen? Met een verwijzing naar onze rainproof maatregelen!
• Verzekeringskaart. Elke verzekering heeft een verzekeringskaart. Het is een beknopt overzicht van de verzekering waarop de belangrijkste informatie staat. Zo staan ook de meeste klimaatrisico’s hierop vermeld. Vergelijk de verzekeringskaarten van diverse verzekeraars.