Gewipte tegels voor de Tegelservice Amsterdam Weerproof

Veel animo in eerste ronde tegelophaalservice

Van april tot oktober komt de gemeentelijke tegelservice maandelijks in elk stadsdeel langs om tuintegels op te halen. Tijdens de eerste ronde, in april, hebben meer dan 140 huishoudens hun tuinen aangepakt en tegels vervangen voor groen. In totaal zijn meer dan 20.000 tegels opgehaald. Deze tegels tellen automatisch mee voor het NK Tegelwippen 2022.

In stadsdeel Noord zijn de meeste tegels verwijderd. In totaal is daar voor 524 m2 groen bijgekomen. Dat komt neer op 5.759 tegels. Ook in Zuidoost, Oost & Weesp is hard gewerkt. Op 19 april zijn maar liefst 5.509 tegels opgehaald. Ook in stadsdeel Nieuw-West & West zijn veel Amsterdammers met hun tegels in de weer geweest. In Nieuw-West & West is meer dan 400 m2 tuin vergroend en in stadsdeel Zuid & Centrum bijna 450 m2.

Wil jij ook genieten van een koelere tuin tijdens hete dagen én een groene tuin waar het regenwater beter wegloopt? Vervang je tegels voor groen en meld ze aan voor de tegelservice. Maandag 2 mei begint de tegelservice aan haar tweede ronde en start in Amsterdam Noord. Voor hoeveel groen zal de maand mei zorgen?

Tegelservice 2022