Vrijwilligers vervoeren zakken aarde in de regen Amsterdam Weerproof

Tuinen groen en gezellig met Onze Straat actie in Nieuw-West

Eerste Onze Straat actie in Nieuw-West

We gaan Amsterdammers helpen om hun eigen tuin en straat groener te maken. Dit doen we met verschillende acties in de hele stad, maar vooral in buurten en straten in Nieuw-West, Noord en Zuidoost. De eerste Onze Straat actie was op vrijdag 10 maart in Nieuw-West.

Samenwerken voor een groen resultaat

In totaal stonden 45 vrijwilligers via Stichting Present Amsterdam samen met betrokkenen van Sociaal Tuinieren en het wijkteam van Eigen Haard klaar om de bewoners die zich hiervoor hadden aangemeld te helpen om hun tuin te vergroenen. Meer groen heeft een positief effect op mensen en hun omgeving. Groen is goed om regen beter te laten weglopen en het helpt de stad koeler te houden tijdens warme dagen.

Onze Straat actie

Met de Onze Straat actie gaan vrijwilligers, bewoners en organisaties uit de buurt samen aan de slag. Het is een gezellige dag, de straat wordt groener en mooier, en er is ruimte voor contact met elkaar. Bewoners voor wie het werk te zwaar is, krijgen extra hulp.

Tips en advies

Bij de acties zijn Weerproof Coaches aanwezig met verstand van groen en tuinen. Zij voorzien bewoners van tips en tuinadvies, bijvoorbeeld over de afvoer van regenwater in hun tuin of welke planten goed zijn.