Vrijburcht binnentuin ©VLUGP
Relief in tuin voor opslaan van extreme neerslag Amsterdam Weerproof

Themamaand 'Natuurlijk! De watervriendelijke tuin'

De maand juli staat in het teken van de campagne ‘Natuurlijk! De watervriendelijke tuin’. De Tuinbranche Nederland in samenwerking met verschillende tuincentrumorganisaties en gestimuleerd door Amsterdam Rainproof voeren deze campagne om aandacht te creëren voor het opvangen van extreme regenbuien.

Water in je tuin

De extremere regenval in de zomermaanden kan flinke schade aan huizen en tuinen veroorzaken. Dit kan worden verminderd door te zorgen voor een goede verhouding tussen bestrating en beplanting en goede opvang van regenwater in vijvers of regentonnen. Het opgevangen regenwater kan dan weer gebruikt worden voor beregening in tijden van droogte. Vervolgens is er ook nog een derde kant: de decoratieve kant van water. Deze drie zaken kunnen in de maand van het water aan bod komen.

Bekijk de waterpagina van de Tuinbranche voor meer informatie, activiteiten, tips en inspiratie. Ook de Intratuin Amsterdam is aangesloten bij de themamaand. Bekijk onderstaand filmpje eens om te zien wat ze nog meer organiseren!

Tuinbranche