Tegelservice van start in Noord

Met de start van de lente is ook het NK Tegelwippen en Tegelservice gestart. Om deze start te vieren zijn tegels gewipt en opgehaald bij bewoners van Fazantenweg en basisschool De Kinderboom in Noord. Een startactie waarbij de school een mooie eerste stap heeft gezet in het groener maken hun plein. De Tegelservice haalt gratis tegels op bij bewoners die tegels uit hun tuin verruilen door groen. De service rijdt tot eind oktober door heel Amsterdam.

Het regenwater van het stenige schoolplein zorgde voor wateroverlast in de tuinen de bewoners. De school wilde toch al aan de slag met het groener maken van hun schoolplein en dus dit was een mooie eerste stap. Een team van de buurt, de school, Amsterdam Weerproof én gemeente heeft de mouwen opgestroopt en is aan de slag gegaan. Goed voor de school en bewoners uit Noord én goed voor de stad. Meer groen is goed voor iedereen. Het regenwater loopt makkelijker weg én het zorgt voor meer koelte tijdens hete dagen.

Zo doe je mee met de Tegelservice:

Bij de 1e Tegelservice in Noord is bij 41 huishoudens ruim 500m2 tegels opgehaald.

De service komt terug in Noord op 29 april, 3 juni. 2 september en 30 september.

Zo werkt het:

  1.  Wip de tegels uit je tuin om plaats te maken voor groen.
  2. Meld je tegels aan voor de ophaaldag die u het beste uitkomt.
  3. Zet je tegels op de hoek van uw straat. De gemeente haalt ze gratis op.

NK Tegelwippen

Tussen 21 maart en 31 oktober 2024 doen veel gemeenten mee met het NK Tegelwippen. De gemeente die de meeste tegels verruilt voor groen, wint de Gouden Tegel. Amsterdam doet ook weer mee. In 2023 zijn er in Amsterdam bijna 250.000 tegels gewipt en hebben 840 Amsterdammers meegedaan met de Tegelservice. We willen deze aantallen in 2024 overtreffen. Elke tegel die wordt opgehaald door de Tegelservice, telt mee voor de Amsterdamse score tijdens het NK Tegelwippen. Wacht dus niet langer en wip die tegels eruit.

Meer weten

Kijk op weerproof.nl/tegelservice voor meer informatie over de tegelservice.

Hier lees je wat de gemeente doet om Amsterdam voor te bereiden op meer hitte, droogte, wateroverlast of overstromingsrisico.