© Maartje Strijbis

Team Waterkan wint Water Battle

Op 11 december vond in Pakhuis De Zwijger de OneWorld Water Battle plaats. Er waren drie verschillende thema’s: kraanwaterrainproof en water footprint fashion. De uitdaging: Wie heeft het beste idee om het Nederlandse kraanwater op te kaart te zetten, Amsterdam regenbestendig te maken en het waterverbruik in de kledingindustrie te verminderen?

Per thema streden twee teams voor de financiële én deskundige hulp om hun wateridee in de praktijk te kunnen brengen. Team Waterkan won de publieksprijs én in de categorie rainproof. Met hun marketingcampagne willen zij de negatieve perceptie van regenoverlast veranderen. Regen is namelijk een gratis gift, zeggen zij. In het filmpje van Waterkan geven ze het voorbeeld van een tuinkrat op de fiets waarmee je water op kunt vangen om je eigen muntplantjes te laten groeien.

Filmpje Team Waterkan

Het tweede team, De Deeltons, wil wateroverlast voorkomen door meer regentonnen te plaatsen. Met een strak vormgegeven regenton die je op een regenpijp kan aansluiten willen ze dat buurten gezamenlijk regenwater opvangen en gebruiken. Bekijk het filmpje van De Deeltons hoe ze de deeltonnen willen promoten.  

Filmpje Team Deeltons

Amsterdam Rainproof is partner van de OneWorld Water Battle en is erg blij met de uitkomst van de twee deelnemende teams. We gaan nu kijken of en hoe we deze ideeën in de praktijk kunnen brengen. Rainproof was ook zelf aanwezig op de avond, met een eigen informatiehoekje, ingericht door kunstenares Aliki van der Kruijs.

Lees ook het verslag dat OneWorld van deze inspirerende avond maakte. 

Rainproof stellage One World
Rainproof informatiehoekje tijdens de One World Water Battle.    © Maartje Strijbis