NK Tegelwippen 2023: Amsterdam wipt mee

Startactie NK Tegelwippen 2023

Het NK Tegelwippen 2023 is van start!

Vanaf 21 maart tot en met 31 oktober gaan we weer tegels wippen in Amsterdam en in 150 gemeenten in heel Nederland. Het NK Tegelwippen is zo langzamerhand een begrip, en ook de Tegelservice die wij samen met de gemeente Amsterdam organiseren is al bij velen bekend.

Tegel(ophaal)service

Vanaf 3 april halen we met de Tegelservice gratis de tegels op die je uit de tuin haalt. Kijk op de Tegelservice pagina voor alle data per stadsdeel en meld je tegels aan! Zo maken we het extra gemakkelijk voor Amsterdammers om mee te helpen de stad aan te passen aan de klimaatverandering. En natuurlijk willen we ook de Gouden Tegel winnen, de felbegeerde trofee die jaarlijks uitgereikt wordt tijdens het Nederlands Kampioenschap Tegelwippen.

Waarom tegels wippen?

Veel steen in de stad zorgt voor diepe plassen na iedere bui en maakt de stad warmer op zomerdagen. Groen verkoelt en neemt water op. Daarom willen we de stad groener maken. Dus wip die tegels eruit en plant er wat groens voor in de plaats.

Startactie Zonneplein in Noord

Stadsdeelbestuurder Yassmine el Ksaihi en teamleden van de Tegelservice wipten gister samen de eerste tegels op het Zonneplein in stadsdeel Noord om de start van het NK Tegelwippen in te luiden. Op het Zonneplein wordt in totaal 500m2 aan tegels verruilt voor groen, game on!