Vrijwilligers leggen 1000e geveltuin aan Amsterdam Weerproof

Samen naar een groenere (Rivieren)buurt!

Campagne en acties Rivierenbuurt: Samen naar een groenere buurt!

Tussen 21 september en 24 oktober 2022 zijn er speciale acties in de Rivierenbuurt om bewoners op te helpen met het groener maken van hun eigen huis, tuin of straat. Zien we je dan ook?

Waarom doen we dit?

De Rivierenbuurt ligt laag en heeft veel steen. Dat maakt de buurt kwetsbaar voor hitte, droogte en regenbuien. Daarom werken Gemeente Amsterdam, Waternet en Amsterdam Weerproof  aan verbetering van het riool, het groen en de inrichting. We voegen bij onze projecten zoveel mogelijk groen toe, want groen werkt verkoelend, helpt bij het opvangen van regenwater en geeft schaduw.

Maar het grootste effect hebben we met z’n allen: overheid, bedrijven en bewoners. Iedereen kan iets doen en we helpen je graag op weg. Zo bereiden we samen de Rivierenbuurt voor op het veranderende klimaat met extremer weer. Daarom organiseren we in september en oktober verschillende acties in de buurt.

Wat gaan we doen?

Samen met de Weerproof Coaches delen we gratis plantjes uit (let op: op=op), leggen we op verschillende plekken geveltuinen aan én staan we voor je klaar met informatie en tips. Bijvoorbeeld over hoe je jouw tuin makkelijk groener maakt. Ook staat er een kopje koffie klaar!

Wanneer? Hoe laat? Waar?

Woensdag 21 september 13.00 – 16.00 uur: Huis van de Wijk Rijnstraat 115
Woensdag 28 oktober 13.00 – 16.00 uur: Maasstraat ter hoogte van de Biesboschstraat
Woensdag 5 oktober 11.00 – 14.00 uur: President Kennedyplantsoen
Vrijdag 21 oktober 13.00 – 16.00 uur: IJsselplein

We halen jouw tegels gratis op

Verruil jouw tegels voor groen en wij halen de tegels gratis op met de tegelservice. Deze komt op 26 september en 24 oktober in stadsdeel Zuid. Voor aanmelden en meer informatie: weerproof.nl/tegelservice

Weerproof Coaches

Ze zijn al even actief in de Rivierenbuurt, maar we stellen ze toch nog even voor: de Weerproof Coaches. Wil je ook aan de slag met meer groen in uw tuin, maar wil je graag persoonlijk advies? Maak dan gratis gebruik van de Weerproof Coaches. Zij weten precies hoe je een tuin klaarmaken voor flinke regenbuien, droogte of juist hele hete dagen. De coaches brengen in kaart wat de knelpunten en mogelijkheden zijn. Tijdens de acties in de wijk zijn ze aanwezig om je te voorzien van advies.

Met deze partners werken we samen

Tijdens deze acties en campagne in de Rivierenbuurt werken we samen met verschillende partners uit ons netwerk. Dit zijn partners die ook actief zijn in het stadsdeel Zuid en in de Rivierenbuurt, zoals NMT ZuidDynamoHuis van de Wijk Rijnstraat en verschillende woningcorporaties.