Hemelswater Amsterdam Weerproof

Geen regen, geen bier

In Amsterdam is het allereerste biertje gemaakt van 100% regenwater te proeven bij proeflokaal ‘De Prael’. Het biertje is gebrouwen van regenwater dat tijdens de hoosbuien in de maand mei 2016 is gevallen op de Amsterdamse Knowledge Mile (Wibautstraat). De toepasselijke naam van het biertje: Hemelswater: Code Blond.

Hemelswater initiatiefnemer Joris Hoebe: “Wij willen mensen op een leuke en waardevolle manier bekend maken met het probleem van wateroverlast door extreme regenbuien en ze in actie laten komen door hun eigen omgeving ‘rainproof’ te maken. We laten met ons biertje op een speelse manier zien wat je kunt doen als je regenwater opvangt.”

In de media

Het hemelswaterbier is opgepikt door diverse media.

Hyperlokaal biertje

Het uiteindelijke doel van Hemelswater: Amsterdammers laten meedoen met het veiliger maken van de stad door regenwater op te vangen. In ruil krijgen ze er vier weken later hun eigen “hyperlokale” biertje voor terug.

Het Hemelswater team heeft de afgelopen maanden binnen het MediaLAB van de Hogeschool van Amsterdam gewerkt aan de eerste test-brouwsels. Na een aantal mislukte en geslaagde brouwsels vonden zij enthousiasme bij de Amsterdamse Brouwerij de Prael en presenteren zij samen een exclusieve oplage Hemelswater: Code Blond. De code verwijst naar de extreem weer codes van het KNMI.

Het biertje is in samenwerking met mediaLAB, De Prael en Amsterdam Rainproof ontwikkeld.