© Nuray Gökalp

Aandacht voor Rainproof op Mayors Challenge

Amsterdam Rainproof is bij de tien beste ideeën voor de stad geëindigd. In Pakhuis de Zwijger deden meer dan driehonderd mensen mee aan de Mayors Challenge.

Op donderdag 9 januari werd de Mayors Challenge in Pakhuis de Zwijger gehouden. Aan de Mayors Challenge doen 182 steden mee, waaronder Berlijn, Parijs, Londen, Rome en Amsterdam.

Het idee komt van oud-burgemeester Michael Bloomberg van New York. Met zijn stichting Bloomberg Philanthropies riep hij eerder New Yorkers op om met het beste idee voor de stad te komen, nu breidt hij de uitdaging uit naar Europese steden.

In Amsterdam deden meer dan driehonderd mensen mee met evenzoveel ideeën. Uiteindelijk is Amsterdam Rainproof niet als winnende idee gekozen. Burgemeester Eberhard van der Laan vond het plan om jeugdwerkeloosheid aan te pakken door jongeren via een online spel aan stages en banen te koppelen het beste idee.

De jeugdwerkloosheidsaanpak was een van de eenentwintig Europese inzendingen voor de Mayors Challenge. De uiteindelijke 5 winnaars waren inzendingen van andere Europese steden. Zij ontvingen financiering van Bloomberg Philanthropies om de ideeën uit te voeren. Er was vijf miljoen voor de nummer één beschikbaar, en één miljoen voor de nummers twee tot en met vijf.

Amsterdam Rainproof is dus niet tot beste idee gekozen, maar heeft dankzij de Mayors Challenge wel veel positieve aandacht gekregen. Een vliegende start voor Amsterdam Rainproof dus.